Turite klausimų? Susisiekite, mielai patarsime!

    Kviečiame sekti mus soc. tinkluose!

    ORLEN Lietuva

    „Tūkstančio mylių kelionė prasideda nuo vieno žingsnio – aš sakau nuo vieno žingsnelio”

    – Robert T. Kyjosaki

     

    Tokia ir buvo kelionė iki AB „ORLEN Lietuva“, žingsnelis po žingsnelio. O finišo tiesiojoje įstabus projektas, kurio apimtis ir procesą atsiminsime dar ilgai, o rezultatu džiaugsimės ir didžiuosimės visada, kai kalbėsime apie nuorodų sistemos kūrimą.

     

    Projekto esmė, sukurti vieningą, integruotą į administracinio pastato interjerą, informacinę – nuorodų sistemą.

     

    Išanalizavus poreikių planą, buvo ieškoma ryšio ir inspiracijos vizualinei, vidinei komunikacijai – nuorodų sistemai. Siekėme sukurti sinerginį ryšį tarp: architektūros, vidaus patalpų plano, komunikacijos, interjero dekoratyvinių sprendinių ir, sykiu, nenutolti nuo „ORLEN Lietuva“ identiteto.

     

    Architektūrinis, spalvinis fasado sprendimas ir pastato planas inspiravo ieškoti blokinės vizualinės sistemos, kuri vienodai būtu integruojama į pastato erdves ir jų nedarkytų. Pastato planą sudaro aiškus geometrinis planas, su aiškiomis sekcijomis. Nuorodų sistema orientuota į blokinį išdėstymą,  su minimaliu informacijos pateikimu. Evakuacinis planas integruotas į bendrą informacinę sistemą, taip jis netampa atskira dalimi. Koloritas parinktas pagal fasado spalvinį sprendimą, taip surišant išorę su vidumi. Nuorodų lentoje pateikta tik svarbiausia informacija: skyrius, kryptis, papildomos patalpos (svarbiausios, tokios kaip WC). Nuorodų lenta orientuota į tikslinę, ne perteklinę informaciją: aukštas, skyriai, kryptis į skyrių, sanitarinių mazgų patalpos.

     

    Kabinetų žymėjimui suprojektuota vertikali kabinetų numeracija, atsisakant papildomos informacijos (pareigų, pavardės ir vardo). Numerio lentelė konsolės tipo, klasikinio spalvos derinio (juoda – balta), derinama prie pastato fasado koloristikos. Ji puikiai pastebima erdvėse, papildomai įvesta raudonos spalvos detalė pririšta elementą prie įmonės identiteto spalvos.

     

    Papildomoms patalpoms tokioms kaip: sanitariniai mazgai, valgyklos, valgomojo kambario, techninės patalpos, panaudotos didelių gabaritų ženklinimo priemonės, tiesiogiai ant patalpų durų. Naudojant tokio tipo išraiškos priemonę, bendros patalpos (koridoriai) įgauna gyvumo ir simboliai tampa interjero detalėmis. Grafiniai elementai – simboliai, tiesiogiai nurodo patalpos paskirtį ir šmaikščiai, bet kartu ir agresyviai, komunikuoja su vartotoju.

     

    Siekiama minimaliai išnaudoti tuščias erdves funkciniais atributais, neapkraunant ir neapsunkinant papildomais pertekliniais įrenginiais. Visos informacinės priemonės susijungia į vieną visumą.

    Informacijos pateikimui naudota juodo matinio satino XT organinio stiklo medžiaga. Papildomai dekoruojant 3D elementais, UV spauda.

    Language